Röntgenveckan

Idag åkte vi ett gäng från jobbet på Röntgenveckan, som i år hålls i Örebro. Det blir en fullspäckad vecka, det är massor med utställare på stora Conventum arena och föreläsningar av alla de slag.Vi började med att titta runt, första bilden visar en MR kamera och sista bilden en CBCT, snygg färg måste jag säga! Sån skulle vi ha på vår avdelning.

Vi var på en föreläsning om hur man anlägger en nefrostomi (läggs för att avlasta njuren när urinen inte kan rinna ner till urinblåsan) och ytterligare en som handlade om dränage och biopsier, väldigt intressant och bra föreläsare men riktade sig mot läkare.

Det bästa blir väl ändå att få krypa ner i en härlig hotellsäng efter dagens slut – eller nu ljög jag lite, jag är en riktig hemmaräv som har svårt att sova borta… jag har packat ner min hemmakudde så det luktar lite hemma iallafall.

Fast det är roligt att åka iväg längtar jag hem direkt till Tommy och barnen, får verkligen gaska upp mig lite nu och njuta av lite miljöombyte.

Vi hörs snart igen!!

2 reaktioner till “Röntgenveckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s