Civilkurage

Att stå upp för vad du tycker och tänker, att agera om någon är i nöd…. och våga säga ifrån.

Jag minns för många år sen, jag jobbade på ett äldreboende och vi hade ett stort personalmöte, det var en slags regionchef där och talade om besparingar. Han var en sprätt av största mått och tålde inte att ifrågasättas, men en av personalen vågade iallafall öppna munnen.

Som svar på hennes fråga blev han förbannad, höjde rösten och skrek åt henne.

Man kunde höra en knappnål falla, och jag kände hur ilskan steg. Jag reste mig upp och sa med stadig röst att det här inte var ett ok agerande från hans sida, att skrika på oss i personalen som högste chef är ett ynkligt agerande.

Ingen sa nått men vår egna chef pausade mötet, och sedan bad sprätten om ursäkt.

Jag har väldigt svårt att inte ingripa om någon blir dåligt behandlad, och det är jag glad över.

Tyvärr har jag varit med om att det inte hjälpt att säga ifrån också, att hur mycket man än agerar har det inte blivit bättre..

🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Jag har hört trista historier om hur man som läkare på allmän plats inte hjälper till om någon blir sjuk, för det finns ingen egen vinning för insatsen, eller man orkar inte, eller har ingen lust, så denne tillkännager inte sin kompetens utan tittar bara på…

Gissa om en sån person sjunker i mina ögon.

😾😾😾😾😾😾😾😾😾😾😾😾😾😾

Jag förstår att man inte vågar gå emellan i en våldsam situation och själv fara illa, men människor som vågar är mina hjältar ❤️❤️.

Och man kan alltid göra något, larma eller hämta hjälp…

Bara inte sätta skygglapparna på och vägra se.

🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Jag kommer alltid försöka vara medmänniska, och hjälpa till där jag kan, och vill med det här inlägget höja de hjältar och modiga personer som agerar, till skyarna!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Söndags kram 💕

3 reaktioner till “Civilkurage

  1. Instämmer i din hyllning. Självklart har alla en skyldighet att hjälpa till när man kan och säga ifrån när man blir felaktigt behandlad.👍💗 Kram

    Gilla

  2. Det var bra skrivet och det skulle alla tänka på att försöka stå upp för det rätta och inte ta något skit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s